Kronika: nesreče, vlomi in zaseženo ukradeno vozilo

Fotografija je simbolična. (Vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, kaj se je dogajalo minuli vikend. Bile so tri prometne nesreče, kjer so bili vozniki pod vplivom alkohola, in trije vlomi, na mejnem prehodu v Metliki pa so zasegli ukradeni mercedes.

Novomeški policisti so bili 23. 6. obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Novem mestu. Ugotovili so, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v tovorno vozilo in ga poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,34 miligramov alkohola (2,79 g/kg). Odzveli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V  okolici  Šentruperta  je  v  noči  na  25. 6. voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. 35-letni voznik, ki se je v nesreči  lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola  (1,16 g/kg). Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, policisti pa bodo zoper njega na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V  okolici  Novega  mesta  je  25.  6.  popoldne  47-letni  voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v stanovanjsko hišo in jo poškodoval. Voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,49 miligramov alkohola  (3,1  g/kg).  Odvzeli  so  mu vozniško  dovoljenje  in  napisali obdolžilni predlog.

Vlomi

V Semiču je nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Stanovalci, ki so bili v času vloma odsotni, so oškodovani za okoli 1200 evrov.

V okolici Cerovega Loga na območju Šentjerneja je med 23. 6. in 24. 6. neznanec vlomil v tri zidanice. Odtujil je motorno žago, udarno kladivo, dve rezilki za železo, električne vodnike, suhomesnate izdelke in pijačo.Lastnike je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je v noči na 24. 6. nekdo s terase gostinskega lokala odtujil televizijski sprejemnik in povzročil za okoli 700 evrov škode.

Zasegli ukraden avtomobil

Na  Mejni prehod za mednarodni cestni promet Metlika je 23. 6. na izstop iz Slovenije pripeljal 23-letni voznik iz Bosne in Hercegovine, ki je na tovornem  vozilu prevažal osebni avtomobil Mercedes benz CLS 320 DCI. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da  je bil avtomobil ukraden v Španiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

C. R.