Kronika: Nad voznike brez vozniškega dovoljenja z zasegi vozil

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so včeraj zasegli osebni avtomobil na Otočcu in še enega v Šentjerneju. Prometna nesreča je bila v Pogancih, vlom v Podbevškovi ulici.

Okoli  12.  ure so policisti na Otočcu ustavili voznika osebnega avtomobila Renault  laguna. Med  postopkom so ugotovili, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil  je neregistriran in nezavarovan avtomobil,  na  katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu  vozilu. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V  noči na  16. 6. so šentjernejski policisti zasegli avtomobil 23-letnemu vozniku osebnega avtomobila Volkswagen polo. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega  dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola.

Novomeški policisti so bili v noči na 16. 6. obveščeni o prometni nesreči v Pogancih. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri vožnji po klancu navzdol zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in z vozilom obstal v jarku. Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, se v nesreči ni poškodoval. Vozil je
neregistriran avtomobil  Daewoo lanos, na katerem ni bilo  nameščenih registrskih  tablic.  Avtomobil  so  policisti  zasegli  in  o  kršitvah cestnoprometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče

Tatvina

V  noči  na  15.  6.  je  na Podbevškovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v ograjen parkirni prostor prodajalne in iz tovornega vozila odtujil motorno kosilnico. Škode je za okoli 500 evrov.

C. R.