Kronika: Migranti, tatvine in nasilje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

Tržišče: Prijeli tatova z območja Trebnjega

Včeraj, okoli 14.30, so bili obveščeni, da naj bi v Tržišču neznanca z dvorišča stanovanjske hiše  kradla predmete in grozila lastniku. Sevniški policisti so izsledili in prijeli 54-letnega moškega in 51-letno žensko z območja Trebnjega. Zaradi neupoštevanja opozoril in ukazov so zoper oba uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so jima ukradene predmete, avtomobil in predmete, s  katerimi sta grozila oškodovancu. Zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Trebnje: Pridržali 45-letnega moškega, ki je razgrajal in grozil

Trebanjske policiste so okoli 18. ure poklicali na  pomoč iz okolice Trebnjega, kjer  naj  bi moški razgrajal na dvorišču stanovanjske hiše. 45-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Bela krajina: Prijeli 25 migrantov

Na območju Žuničev, Preloke in Učakovcev (občina Črnomelj) so izsledili in prijeli 25
državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

C. R.