Kronika: 309 klicev na 113, policija posredovala 70-krat

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti na številko 113 sprejeli 309 klicev in obravnavali 70 primerov, ko je bilo potrebno posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

Vlomi in tatvine

Na Kandijski cesti v Novem mestu so ob 21.30 klicali policiste, ker so neznanci iz parkiranega avta hoteli odstraniti katalizator. Pred blokom na Kandijski 47 so že uspeli na dvigalko dvigniti osebni avtomobil VW Polo, a so bili iz kraja pregnani. Materialna škoda še
ni nastala, storilce pa še iščejo.

V Črnomlju niso bili te sreče, saj so v Ulici Staneta Rozmana iz Opel Astre ponoči uspeli ukrasti kazalizator z delom izpušne cevi.

Na Bučki so neznanci v zadnjih treh dne požagali in odpeljali tri bukve, premera približno 40 centimetrov. Lastniku so naredili za okoli dvesto evrov škode.

V Vavti vasi so ponoči vlomili v gospodarsko poslopje in ukradli motorno kosilnico Tomos Batuje, vredno okoli petsto evrov.

Varnostnik v trgovini v Novem mestu je popoldne pred izhodom iz trgovine zadržal 26-letnega domačina in poklical policiste. V nahrbtniku je imel namreč petdeset sto gramskih zavojčkov kave Barcaffe, vredni petdeset evrov, ki jih je hotel odnesti brez plačila.

Na Bučarjevi cesti v Šentjerneju so v noči iz četrtka na petek vlomili v poslovni objekt in odnesli nekaj malega denarja. Podjetniku so naredili za nekaj sto evrov skupne škode.

Mejne zadeve in tujci: Prijeli 12 migrantov

Brežiški policisti so popoldne v bližini naselja Loče prijeli pet državljanov Irana, v noči na petek pa v bližini naselja Mihalovec štiri državljane Afganistana.

Črnomaljski policisti so sinoči ob 23. uri v Črnomlju prijeli tri tujce, domnevno državljana Afganistana.

Postopki s tujci, ki so na nedovoljen način vstopili v državo, še niso zaključeni.

Vožnja z električno rolko se je končala s padcem

Reševalci in policisti so dopoldne na Kandijski cesti obravnavali 39-letnika, ki je med vožnjo z električno rolko (kar sodi med lahka motorna vozila brez krmila) po pločniku padel in se lažje poškodoval po glavi. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili. Okoliščine dogodka še preiskujejo, saj se poškodovani zaradi kratkotrajen izgube zavesti ni spominjal dogodka.

M. D.