Skupinica anticepilcev vstopila v stavbo RTV Slovenija

Skupina anticepilcev sinoči v studiu oddaje Odmevi (vir: Twitter)

Sinoči okoli 20.30 ure je nekaj oseb vstopilo v stavbo RTV Slovenije na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Šlo je za skupino anticepilcev, ki imajo pred stavbo ob petkih protestni shod, ta je prijavljen, dovoljenje jim je izdala Mestna občina Ljubljana, po nekaterih podatkih jim je župan Janković to podaljšal vse do konca septembra.

Skupino vodi kontroverzni samougrabitelj Ladislav Troha, voditeljica Odmevov Rosvita Pesek pa je na Twitterju objavila fotografijo in zapisala, da je vsak teden isto. “Kot talci v lastni hiši. Mestna občina Ljubljana pa jim podaljšuje dovoljenje iz meseca v mesec, imajo menda pravico.” In vprašala, kje je pravna država?

Sinoči se je nato skupinica sprehodila (kot kaže neovirano) še v studio Odmevov, zanimivo pri tem pa je, da so vedeli, kje ta studio sploh je, saj ga v zgradbi ni lahko najti.

S Policijske uprave Ljubljana so nato ob 22.09 v sporočilu za javnost zapisali, da so na kraju posredovali policisti, ki so zagotovili javni red, skupina pa da ni upoštevala ukazov varnostnika in da policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter bodo zoper kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo.

Sinočnji prijavljen shod anticepilcev pred zgradbo RTV Slovenija (vir: Rosvita Pesek, Twitter)
Sporočilo PU Ljubljana

A. L.