Kronika: V Črnomlju, Trebnjem in Krškem zasegli tri vozila, dva vloma

vir: pixabay.com

S Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska  škoda.

V Črnomlju, Trebnjem in Krškem so zasegli vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so
obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje  stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva.

Vlomi in tatvine

V  kraju  Draga  pri Šentrupertu je v noči na 19. 4. nekdo iz gospodarskega poslopja  odtujil rotacijsko brano in mulčer. Lastnika je oškodoval za 4.000 evrov.

19. 4. je  v Dečji vasi neznanec vlomil v počitniško hišo in v brunarico. Odtujil je motorno žago in orodje, lastnika po oškodoval za 2.000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli: skriti trije državljani Šrilanke

Na  Mejnem  prehodu za mednarodni  cestni promet Obrežje so policisti med
opravljanjem  mejne kontrole  na  vstopu  v  državo, v tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak, našli skrite tri državljane Šrilanke, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

C. R.