Kriminalisti naj bi zaradi sumov kaznivih dejanj pri menedžerskem prevzemu Trima ovadili Tatjano Fink

Tatjana Fink, nekdanja predsednica uprave družbe Trimo Trebnje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so na Specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper tri fizične osebe in gospodarsko družbo, razlog je sum storitve štirih kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu Kazenskega zakonika – pri menedžerskem prevzemu.

Po neuradnih informacijah medijev gre za Tatjano Fink, nekdanjo predsednico uprave trebanjskega Trima.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so kriminalisti ugotovili, “da je ena izmed osumljenk kot predsednica uprave slovenske družbe zlorabila svoj položaj in podpisala več kreditnih pogodb, pridobljena sredstva pa so bila uporabljena za managerski prevzem te iste družbe”.

Druga osumljenca sta bila sopodpisnika pogodb in direktorja družbe, ki je kredit prejela. Pri tem je šlo za prepovedano finančno pomoč, posledica storitve kaznivega dejanja, ki je nastala za gospodarsko družbo, ki je dala kredit, to je Trimo Trebnje, pa je velika premoženjska škoda v višini več kot 4,1 milijona evrov evrov.

Tatjana Fink je skupaj z drugimi menedžerji Trima prek družbe Trimo Investments postala 57-odstotna lastnica Trima. Nadzorni svet Trima jo je z mesta predsednice uprave razrešil februarja 2014, po dogovoru z bankami upnicami, ki so dokapitalizirale Trimo in odpravile insolventnost.

C. R.