Kočevski župan zagovarja spremembo spola

Včerajšnja t. i. oslovska klop na ploščadi pred državnim zborom. (vir: Twitter)

Na vprašanje ali si lahko spol “izberemo”, ker ni biološka determinanta, so kandidati za predsednika republike Nataša Pirc Musar, Miha Kordiš, Vladimir Prebilič in Milan Brglez odgovorili z DA. Torej se strinjajo, da si po rojstvu lahko spreminjamo spol.

Nevladniki na čelu z Niko Kovač in Jašo Jenullom so jih včeraj posedli na t. i. oslovsko klop na ploščadi pred parlamentom.

Kandidata dr. Anže Logar in Janez Cigler Kralj ter kandidatka Sabina Senčar se teh igric niso šli.

Odzivi na odgovore kandidatov za predsednika republike na družbenih omrežjih so številni. Objavljamo tri:

“Spol ti je dan s spočetjem. Moški ali ženski po kromosomih; izjemoma oba spola hkrati po spolnih znakih (hermafrodizem). Spola si ne moreš izbrati.”

“Če bi se vsi povprek malo manj ukvarjali s takimi vprašanji in se bi po potrebi z njimi ukvarjala zgolj kakšna normalna stroka (klinična psihologija/psihiatrija), bi bila današnja družba precej manj bolana.”

“Če bo kdorkoli med njimi izvoljen, nikoli ne bomo vedeli, ali imamo predsednika ali predsednico. V Kočevju pa imajo lahko že jutri županjo?”

Zakaj v Kočevju? Zato, ker je Vladimir Prebilič župan Kočevja. Ker zagovarja spremembo spola, tako lahko v Kočevju že kmalu pričakujejo, da si bo spremenil spol in bo županja, ne pa župan. Morda spremeni spol še svojim družinskim članom ter to nato zahteva še od občanov. Kdo ve, kaj ima v mislih?

Toliko jih je bilo včeraj ob t. i. oslovski klopi:

Vir: Twitter

M. D.