Klakočar Zupančičeva edina med prazniki letala s falconom

Tako so padali objemčki ob imenovanju za visoke funkcije (vir: arhiv)

Zaradi velike odmevnosti potovanja predsednice državnega zbora in podpredsednice stranke Gibanje Svoboda, Urške Klakočar Zupančič, na novoletni koncert na Dunaj, 1. januarja, je ministrstvo za obrambo objavilo seznam letov letala falcon v zadnjih petih letih.

Iz seznama je razvidno, da je zadnjih pet let za novo leto s falconom letala le Urška Klakočar Zupančič.

V zadnjih petih letih med 25. 11. in 6. 1. letalo falcon ni bilo nikoli v rabi.

Največ letov po letih je bilo sicer v letu 2021, ko je Slovenija predsedovala Svetu Evropske unije, s čimer so bile povezane številne mednarodne obveznosti in so bili leti razumljivi.

V preglednici, ki jo je ministrstvo za obrambo objavilo na svoji spletni strani, sicer še ni navedenega leta Urške Klakočar Zupančič z dne 1. januarja 2023. To bo zajeto v podatkih za leto 2023.

Zapisali pa so, da je  ena ure letenja s falconom določena s sklepom Vlade RS in znaša 3989,40 evra (z davkom na dodano vrednost).

Klakočar Zupančičevi se ne bo zgodilo nič. Postavlja pa se vprašanje, ali ni tudi to ena od provokacij vladajočih?

Vlada je namreč Slovenijo ravno v teh dneh zadolžila za dodanih 1,5 milijarde evrov in to po (visoki) obrestni meri 3,628 %. Dodatno se sesipuje zdravstvo, denar se z lopato meče v elektrogospodarstvo, v teku je postavljanje novih ministrstev, kaj je še v ozadju, pa tudi (še) ne vemo.

Več lahko preberete na povezavi: Škandalozno

M. D.