Kako je z nadaljevanjem Golobovih afer, ga partnerji izsiljujejo?

Tako koalicija s Golobom na čelu razmetava davkoplačevalski denar. Ne za državljane, za nezakonite migrante. (vir: arhiv MD)

V zadnjih dneh je veliko vprašanj, kje je nadaljevanje afer Roberta Goloba na Balkanu. Vodilni pri razkrivanju pred volitvami so bili na televiziji Planet TV, nato smo afere povzemali tudi ostali mediji, razen tranzicijski levici in Golobu naklonjenih.

Mirko Mayer, novinar in odgovorni urednik informativnega programa na Planet TV, pa je včeraj razkril, od kje so na televiziji dobivali dokumentacijo, ki zelo bremeni Roberta Goloba.

Razkril je, da je bil del obremenilne dokumentacije pridobljen iz vrst bodoče koalicije. Kar pomeni iz koalicije Gibanje Svoboda, SD in Levica, verjetno tudi z dodatkom LMŠ in SAB, ki si želita v vlado, čeprav stranki v parlament nista bili izvoljeni.

Z drugim delom dokumentacije pa čakajo na pravi trenutek, ko se bo menjal frontman, kakor je to glede na svoje vire zapisal Mayer.

Iz tega je možno razumeti, da bo drugi del dokumentacije o Golobovih balkanskih aferah razkrit v dneh, ko bo Golob “ustoličen” za novega mandatarja. Obstaja pa tudi velika verjetnost, da s to dokumentacijo zdaj Goloba nekateri “politični partnerji z levice” tudi izsiljujejo. Ali pa ga bodo v prihodnje, če ne bo delal tako, kot bodo to od njega pričakovali.

Dokumenti tudi v predalih tujih obveščevalcev

Podobno danes navaja tudi novinar in urednik Bojan Požar na svojem portalu pozareport.si Slednji navaja, da so dokumenti “trenutno, verjemite, varno spravljeni v mapah novinarskih virov iz omrežja slovenske tranzicijske levice, pa tudi v predalih tujih obveščevalcev, oziroma tajnih služb drugih držav, pa ne samo balkanskih!”.

Spomnimo. Gre za Golobove afere 15 odstotkov (BiH) in bančni računi pri avstrijski Raiffeisen bank v Romuniji (morda tudi v Bolgariji), nakazila hčerinske družbe GEN-I iz Beograda ter dvigovanje gotovine v Črni gori, ko naj bi “finančna mula”, sicer pa danes veleposlanik Kosova v Zagrebu, podjetnik in diplomat Martin Berishaj, Golobu prinašal “oprani denar” iz GEN-I, ta pa naj bi ga vlagal v tiste italijanske sklade, ki omogočajo anonimnost vlagateljev.

Za konec dodajmo še, da je bila proti Robertu Golobu vložena kazenska ovadba zaradi previsoko izplačanih plač v GEN-I. Ovadbo obravnava kriminalistična policija PU Novo mesto, v kateri fazi je, pa na policiji ne razkrivajo.

M. D.