Janez Janša: “Nobenih novih davkov ni treba”

Janez Janša (vir: arhiv)

“Nobenih novih davkov ni treba. Za varstvo starejših je dovolj sredstev v obstoječih državnih blagajnah, le privilegijev in korupcije jih moramo očistiti. Pa omogočiti gospodarstvu, da ustvarja več.

Potem ko je vladna koalicija (Gibanje Svoboda, SD in Levica) zrušila Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ni dodatno obremenjeval ljudi z novimi prispevki, sedaj predlagajo nov davek, ki bo prizadel vse.

Takšen, ki bo kmete in samozaposlene udaril celo dvojno. Namesto, da bi preusmerili obstoječa sredstva, ki jih namenjajo za levičarske “nevladnike” na Metelkovi 6 in vse mogoče privilegije “prvorazredne” elite.”

Tako je zadnjo odločitev vlade o povečanju davkov na družbenih omrežjih komentiral Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke. Več o tem lahko preberete na  povezavi 

Spomnimo. Vladna koalicija je na včerajšnji seji vlade a bo po hitrem postopku sprejela nov davek po zakonu o dolgotrajni oskrbi, slišati pa je tudi, da namerava vlada za 2 odstotni točki povečati tudi davek na dodano vrednost (iz 22 na 24 %).

M. D.