Izjava tedna: “Tale piarovsko imenovani “solidarnostni” davek bo lahko huda politična napaka Vlade RS”

Miloš Čirič (vir: arhiv)

“Tale piarovsko imenovani “solidarnostni” davek bo lahko huda politična napaka Vlade RS. Če bi prej ukinili hobi projekte, racionalizirali pri sebi in izrabili vse ostale možnosti, bi to sprejeli. Tako pa je velika možnost, da se bo to testiranje državljanov udarilo nazaj.”

Tako je najnovejšo obdavčitev državljanov na omrežju X (nekdanji Twitter) komentiral znani politični analitik, Črnomaljec Miloš Čirič.

Med komentarji je nato med drugim še dodal:

– “Davki so za davkoplacevalce stvar, ki se je loteva s tresočo roko. Mi, ki polnimo proračun, to vemo.”

– “Ljudje so pokazali izjemno solidarnost, sedaj pa se jim bo še jemalo, ne da bi prej počistili pri sebi, še posebej hobi projekte.”

Spomnimo. Danes je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za pomoč po poplavah. V državnem zboru so ga uzakonili poslanci koalicije (Svoboda, SD in Levica), za višje davke so glasovali tudi v NSi. V SDS so temu nasprotovali s podobno obrazložitvijo kot Miloš Čirič. V SDS so vztrajali, naj se najprej oceni škoda, prerazporedi proračunska sredstva in se odpove izdatkom, ki niso nujno potrebni. Nadalje je treba počrpati vsa sredstva iz evropskih skladov, kjer je na voljo okoli 3 milijarde evrov. Šele nato pridejo na vrsti, če bo potrebno, novi davki.

A. L.