Pred policisti bežali 30 kilometrov

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Na številki policije 113 so v četrtek zvečer, nekaj minut po 22. uri, prejeli klic o sumljivem dogajanju na parkirišču v Dolenjskih Toplicah. Tam naj bi več oseb poskušalo ukrasti drog javne razsvetljave.

 

Policisti iz Dolenjskih Toplic so na poti na kraj srečali sumljivo vozilo brez luči, v njem štiri osebe, ki jim je iz prtljažnika molel nek kovinski del, za katerega so kasneje ugotovili, da gre za drog javne razsvetljave.

Ko je 30-letni voznik opazil policiste in njihovo modro luč, je začel z veliko hitrostjo voziti v smeri Podturna, Starih Žag, Vrčic … Med potjo so iz odprtega prtljažnika pri Podturnu izgubili drog javne razsvetljave, nato pa začeli odmetavati različne predmete, očitno z namenom, da bi upočasnili oziroma zablokirali policijsko vozilo, ki je peljalo za njimi.

Drog javne razsvetljave, posodo za gorivo, dele prevlek in sedežev in nazadnje tudi cel sedež so policisti uspešno obvozili, nato pa se prva patrulja ni uspela ogniti odvrženi rezervni pnevmatiki in so obstali s poškodovanim vozilom v bližini Starih Žag.

Pod Vrčicami je čakala dodatna patrulja iz Črnomlja z modrimi lučmi in sireno, vendar 30-letnik tudi njih ni upošteval in je z divjo vožnjo nadaljevali po gozdni pot nad Semičem v smeri Osojnika. Kljub hitri in nevarni vožnji se niso mogli otresti policistov, ki so vztrajali za njimi še nekaj kilometrov po gozdnati cesti.

Nazadnje je 30-letnik zaradi neprilagojene hitrosti na makadamski cesti poškodoval motor in je moral ustaviti. Policisti so bili tik za njimi in na kraju prijeli štiri osebe: 30-letnega voznika, 24 in 15-letnega sopotnika so vklenili, 50-letnega sopotnika, latnika vozila, ni bilo potrebno. Neregistriran avto brez tablic so zasegli, vse štiri pa pridržali na policijski postaji v Črnomlju. Vsi so doma iz okolice Metlike in so jih policisti že obravnavali.

Zaradi suma storitve več kaznivih dejanj so postopek prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave.

M. D.