Izjava dneva: “Zdaj je pomembno pomagati najbolj ranljivim”

Mag. Maja Kocjan

“Podlaga za vračanje so in bodo visoka gospodarska rast, visoka zaposlenost in evropska sredstva. Zdaj je pomembno pomagati najbolj ranljivim. Sicer pa se je prvič v zgodovini zgodilo, da si je Slovenija sposodila z negativnimi obrestmi, kar pomeni, da bo vrnila manj kot si je sposodila.”

Tako se je mag. Maja Kocjan danes odzvala na zapise in pripombe nekaterih, da bodo današnji dodatek upokojencem in invalidom “vračali še naši vnuki”.

Pripomba je šla v smer, da država v času epidemije najema posojila in pomaga ljudem.

Spomnimo. Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) je upokojencem in prejemnikom invalidskih nadomestil danes nakazal dodatke po t. i. 10. protikoronskem zakonskem paketu.

Dodatek bodo do konca marca izplačali tudi vojnim veteranom, ki prejemajo veteranski dodatek, vojnim invalidom, ki prejemajo invalidski ali družinski dodatek, in invalidom, ki imajo pravico do nadomestila za invalidnost za pokrivanje osnovnih življenjskih stroškov. Dodatek bodo prejeli tudi upravičenci do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka, ki imajo odločbo o nezaposljivosti zaradi invalidnosti. Znašal bo 150 evrov.

Več o tem, pa tudi, kdo je nasprotoval izplačilu dodatkov, lahko preberete na povezavi: Dodatek upokojencem že na bančnih računih

Črnomaljka mag. Maja Kocjan je med drugim tudi članica Sveta zavoda ZPIZ.

A. L.