Izjava dneva: “Zahtevajo, da ljudje in podjetja vrnejo korona pomoči, da bi bilo več denarja za razne kvazi inštitute”

(vir: Zajem zaslona)

“Zahtevajo, da ljudje in podjetja vrnejo korona pomoči, da bi bilo več denarja za razne kvazi inštitute. Najbolj bizarno je, da ji glavni mediji namenjajo pozornost.”

Tako je ob včerajšnjem sporočilu aktivistk Inštituta 8. marec na Twitterju zapisal prof. dr. Matej Lahovnik.

Aktivistke zasebnega levičarskega inštituta pod vodstvom Nike Kovač so včeraj na novinarski konferenci (udeležilo se jo je kar osem medijskih hiš) napovedale kampanjo Gremo volit, s katero si želi v prihodnjih mesecih odpraviti, kot pravijo, “škodljive ukrepe Janševe vlade” ter na volitve pripeljati množice, ki bi glasovale za stranke, katere izključujejo sodelovanje s SDS in NSi. Po slovenskih mestih vaseh bodo zbirale podpise za Zakon proti škodljivim ukrepom oblasti, s katerim želijo oz. izničili 11 zakonov.

Znani novinar in urednik Peter Jančič je ob tem zapisal: “To je hujše kot sem si mislil: 8. marec Nike Kovač namerava odpraviti kar cel kazenski zakonik. To je tudi ukinitev sodnih postopkov in sodišč, mimogrede. A nas bodo ti KUL civilnodružbeniki vrnili v praskupnost?”

Znani politični komentator Peter Gregorčič pa se je ob objavi videoposnetka vprašal: “A prav razumem, da je to ta alternativa trenutni vladi, ki nam jo ponuja 8. marec?”

Za boljše razumevanje si s klikom na fotografijo oglejte video:

 

Zakoni, ki jih želijo odpraviti:

M. D.