Izjava dneva: “Kdor ima zase druge vatle kot za ostale, nima v politiki kaj iskat”

Aleš Musar in Nataša Pirc Musar (vir: arhiv)

“Nespodobno je, da ljudstvu razlaga, da se mora navaditi na manj, zase pa ob 5.600 plače in 850 dodatka Musarju zahteva več. Kdor ima zase druge vatle kot za vse ostale, nima v politiki kaj iskat.”

Tako je na omrežju X zapisal prof. dr. Matej Lahovnik.

Navedeno se nanaša na zahtevo Nataše Pirc Musar, predsednice države, po višji plači. Spomnil je še, da soprog Aleš Musar mesečno prejema 850 evrov dodatka (15 % plače predsednice), za katerega je pred volitvami zatrjeval, da ga ne bo zahteval. Spomnimo še, da se je dodatku odrekla Tanja Pečar, partnerka bivšega predsednika države Boruta Pahorja.

Odzivi na zahteve Pirc Musarjeve o večji plači, so na družbenih omrežjih naletele na ogorčene odzive. Dr. Lahovnik pa je še dodal: “Res lep primer dvoličnosti, ker ko je sama kot odvetnica plačevala prispevke je obračunavala 2.200 evrov bruto plače, zdaj ko ji država plačuje prispevke, pa ji tudi 2,5-krat višja bruto plača ni dovolj.”

Ob tem dodajmo še podatke o premoženju tajkunskega para Pirc Musar, kot je bilo to objavljeno pred lanskimi predsedniškimi volitvami:

Morda vas zanima tudi to: Milijonarka, predsednica republike Nataša Pirc Musar bi višjo plačo

A. L.