Huda prometna nesreča na cesti Poljane pri Mirni Peči; štirje mrtvi

V Poljanah na cesti Mirna Peč-Novo mesto se je nekaj po 15. uri zgodila huda prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah policije sta čelno trčili dve osebni vozili, v nesreči pa so umrle štiri osebe.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so na kraju interventne službe, nekdanja hitra cesta med Trebnjem in Novim mestom je zaprta. Po prvih ugotovitvah policije je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 38-letni voznik osebnega vozila Renault megane, doma iz okolice Novega mesta, peljal proti Novemu mestu, nasproti mu je pripeljala 56-letna voznica osebnega avtomobila Škoda roomster, doma iz okolice Trebnjega.

Prišlo je do čelnega trčenja, pri čemer je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem je imel še dva otroka, zaradi silovitosti trka zgorel. Vsi štirje udeleženci prometne nesreče so
umrli na kraju.

Na kraju so intervenirali gasilci, reševalci in policija. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je cesta Trebnje – Novo mesto v bližini naselja Poljane pri Mirni Peči še vedno zaprta. O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Preiskava okoliščin nesreče z ogledom kraja še ne bo zaključena, saj bo potrebno podrobneje preučiti še sledove na obeh vozilih, ki jih je policija zasegla, so v drugem sporočilu o nesreči zapisali na PU Novo mesto.

Še nekaj podrobnosti o nesreči: tukaj

C. R.