Erjavec res predlagal izstop iz vladne koalicije, njegovi poslanci so proti

Karl Erjavec, novi-stari predsednik stranke DeSUS.

O tem, da je Karl Viktor Erjavec, novi-stari predsednik stranke DeSUS v težavah, smo že poročali. Domnevno ga naj bi z nekaterimi fotografijami izsiljevali posamezniki, povezani tudi s krogom blizu Marjana Šarca, ki je januarja priznal, da vodenju vlade ni kos in je vrgel puško v koruzo. (vir)

Šarec je še konec januarja računal na predčasne volitve, kjer naj bi LMŠ pobrala smetano na levici, on pa bi se tako rešil nekaterih takratnih vladnih strank. Stvari se mu niso izšle.

Tudi s pomočjo levici naklonjenih medijev, kot sta tudi RTV Slovenija in POP TV, so se nato nekateri spravili na vodilne iz vrst SMC in DeSUS, to je strank, ki so stopile v novo vlado.

Dr. Aleksandra Pivec, zdaj že nekdanja predsednica stranke DeSUS, je bila primorana odstopiti z mesta predsednice in tudi ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V soboto jo je na kongresu nasledil Karl Erjavec.

Če se nam je zdela znanstvena fantastika, da levičarska srenja, ki je bila še januarja močno sprta med seboj, Erjavcu ponuja mesto predsednika (nove začasne) vlade (do rednih volitev je namreč poldrugo leto), pa se zdaj že kaže, da morda pa le ne gre za lažne informacije.

Včeraj je namreč zaokrožila informacija, da se je Erjavec v ponedeljek srečal s poslanci stranke DeSUS in jim ponudil odhod iz zdajšnje koalicije.

Poslanci so to zavrnili, spletni portal Pozareport.si pa danes poroča, da poslanci Erjavca ne prepoznajo več. Da se je povsem spremenil in to ni več isti Karl kot je bil še februarja letos. Erjavec naj bi se z njimi še v tem tednu srečal ponovno.

Hkrati portal in tudi Siol.net poročata, da je Erjavec ministru za zdravje Tomažu Gantarju v zameno za odstop že ponudil mesto generalnega konzula v Trstu. Gantar pa naj bi že nagovarjal tudi kmetijskega ministra dr. Jožeta Podgorška (nasledil je Pivčevo), da bi jutri skupaj odstopila z ministrskih mest.

Erjavec je tudi to predstavil poslancem DeSUS, Siol.net pa poroča, da so poslanci Erjavčev predlog odločno zavrnili. Poročali smo tudi, da se izstopi iz stranke DeSUS vrstijo kot po tekočem traku, iz stranke izstopajo tudi pomembni vodilni iz posameznih območnih odborov – vir 

J. M.