Dvoličnost: Napadajo zdravnike in hkrati služijo milijone

Tamara Vonta (arhiv)

Spletni portal pozareport.si je objavil primer neverjetnega zaslužkarstva dolgoletnega zasebnega partnerja Tamare Vonta, poslanke stranke Gibanje Svoboda, nekoč Jankovićeve Pozitivne Slovenije, sicer pa znane kot nekdanje bralke poročil na komercialni televiziji Pop TV.

 

Vonta zdaj v Golobovi stranki velja za eno najudarnejših (glasnih in agresivnih) pesti, le redki pa vedo, da je njen dolgoletni zasebni partner, s katerim imata hčerko Lano, eden največjih zasebnih zdravnikov koncesionarjev.

Gre za oftalmologa Boštjana Meha, specialista okulista iz Krškega, nekdanjega specialista iz celjske bolniške in danes večinskega lastnika Okulistike Meh in Optike Lana.

Iz aplikacije Erar je razvidno, da je Okulistika doslej prejela 5,55 milijona evrov davkoplačevalskega denarja, največ od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (5,45 milijona evrov). V času Golobove vlade so prejeli blizu milijona evrov.

Požar navaja, da 5,5 milijona evrov Meha nesporno uvršča celo med zasebne zdravniške profitne rekorderje, ki služijo z državo. Tamara Vonta pa zdaj ob napadalnih medijsko-političnih diskreditacijah zdravnikov, tudi njenega zasebnega partnerja, zdravnika koncesionarja, ki jih uprizarja njena politična stranka Gibanje Svoboda – ponižno in dvolično molči.

Vir: Erar (osenčeno – meseci april 2022 do marec 2024)
Vonta – Meh s hčerko (vir: Požar)
Predstavnici Gibanja Svoboda, poslanki Tamara Vonta in Sara Žibrat, tudi podpredsednica stranke Gibanje Svoboda, na seji komisije za peticije (vir: Zajem zaslona)

A. L.