Dan D za odreditev preiskave glede Gen-I, Roberta Goloba in Gibanja Svoboda

(vir: arhiv)

Poslanci državnega zbora se bodo jutri, v ponedeljek, sestali na izredni seji z edino točko dnevnega reda – odreditvijo parlamentarne preiskave o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar, z obema povezanim predsednikom vlade Robertom Golobom ter financiranju stranke Gibanje Svoboda.

Izredna seja se bo začela ob 13. uri.

Zahtevo za preiskavo je vložil državni svet, s preiskavo naj bi ugotavljali Golobovo vlogo in odgovornost v obdobju, ko je vodil Gen-I. Državni svetniki predlagajo tudi razjasnitev domnevno nezakonitega financiranja Gibanja Svoboda v kampanji za državnozborske volitve leta 2022 ter preiskavo okoliščin domnevno koruptivnega prevzema družbe Star Solar ter njenega poslovanja.

Zahtevo za parlamentarno preiskavo je državni svet sprejel marca, ustanovitev komisije se je v državnem zboru nato zapletala. V koaliciji so naredili vse, da do ustanovitve komisije ne bi prišlo. (Izjava dneva)

Poslanska skupina SDS je nato poskusila s to točko razširiti dnevni red redne aprilske seje državnega zbora, ko so v koaliciji tudi to zavračali, pa je zahtevala sklic izredne seje državnega zbora.

Jutrišnje dogajanje bomo spremljali tudi v uredništvu in poročali o tem.

Morda vas zanima tudi to:Z vsemi topovi proti ustanovitvi preiskovalne komisije za Gen-I – 

A. L.