Z vsemi topovi proti ustanovitvi preiskovalne komisije za Gen-I

Poslanki Urška Klakočar Zupančič in Mojca Pašek Šetinc na t. i. službenem potovanju v Afriki. (vir: Twitter, arhiv)

V boj proti ustanovitvi parlamentarne komisije za preiskovanje poslov državnega podjetja Gen-I, preprodajalca električne energije (po dumpinških cenah) predvsem iz Jedrske elektrarne Krško), v času, ko je podjetje vodil Robert Golob, so se podali številni.

V sinočnji Tarči na TV Slovenija smo lahko spremljali, kako sta Golobove interese branila kar dva odvetnika. Po sklepu o ustanovitvi preiskovalne komisije pa se je za medije oglasila tudi Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora iz Gibanja Svoboda.

Klakočar Zupančičeva je sporočala: “Preiskovalna komisija ne sme biti namenjena političnemu obračunavanju.”

Pri tem pa je predsednica državnega zbora gladko prezrla izjavo Mojce Pašek Šetinc, njene nekdanje poslanske prijateljice in zdaj že nekdanje predsednice preiskovalne komisije za preiskovanje nekaterih medijev, ki so tranzicijski levici trn v peti.

Pašek Šetinčeva je nedavno v pogovoru za eno od komercialnih televizij povedala, da je bila komisija, ki jo je vodila (zdaj jo vodi Tamara Vonta), “namenjena temu, da se pač na nek način obračuna s političnim nasprotnikom, s stranko SDS”. Na vprašanje voditelja, če je to takrat ni motilo, je poslanka odgovorila: “Ne, še vedno me ne moti.”

Posnetek: 

M. D.