Izjava dneva: “Vse samo z enim razlogom, da preiskovalna komisija zoper Gen-I, Gibanje Svoboda in predsednika vlade ne bi bila ustanovljena”

Takšni nenormalni čustveni izlivi so bili po izvolitvi v državnem zboru (vir: arhiv)

Po tem, ko je Državni svet RS sprejel sklep, po katerem bi morali v državnem zboru odrediti preiskavo zoper Gen-I, Gibanju Svoboda in predsedniku vlade Robertu Golobu, so v Svobodi začeli z neverjetnim zavlačevanjem. Pri tem prednjači predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, za katero se zdi, da ne ve več, kaj vse bi naredila, da bi preiskavo zoper uvodoma navedene preprečila ali vsaj omejila.

Predlagatelj oziroma prvopodpisani pod predlogom za parlamentarno preiskavo v državnem svetu, državni svetnik Andrej Poglajen, početje Klakočar Zupančičeve in ostalih poslancev Gibanja Svoboda komentira tako:

“Vse samo z enim razlogom, da preiskovalna komisija zoper Gen-I, Gibanje Svoboda in predsednika vlade ne bi bila ustanovljena. Ni jih motilo, ko so brskali po računih zasebnih podjetji in poslancev, ko se je šlo za namene diskreditacije opozicije.”

Spomnimo. Uvedbo preiskave zoper Gen-I, Gibanju Svobodi in Robertu Golobu že ves čas preprečujejo tudi v stranki NSi. Še vedno namreč niso pripravljeni prispevati nekaj podpisov poslancev pod predlog, ki ga je že zdavnaj pripravila Slovenska demokratska stranka (SDS). Za uvedbo preiskave je namreč potrebnih 30 podpisov, ki pa jih v SDS nimajo. Prispevali so 27 podpisov, podpise bi morali dodati še 3 poslanci iz NSi, česar pa ti niso pripravljeni storiti.

Zato so sklep o uvedbi preiskave sprejeli v Državnem svetu RS, v državnem zboru pa zdaj t. i. svobodnjaki “grizejo” – vse za to, da do preiskave ne bi prišlo.

M. D.