Dacarji guncajo afne, “revni Jure” z novim mercedesom

Mercedes, najnovejši model GLE, s katerim se prevaža Jure Janković, ki je sicer v osebnem stečaju. (vir: pozareport.si)

Pred dnevi smo poročali, da so si vodilni v Finančni upravi RS omislili svojevrstno, po prepričanju številnih do državljanov ponižujočo, čestitko, češ naj pridno plačujemo davke, sicer pridejo na dom, to pa pospremili s šemljenjem v čarovnice in huronskim smehom. O tem smo poročali tukaj

(vir: Twitter, FURS)

Zdaj pa se je izkazalo, da so spet (bogve, katerič že) zamudili pomembno priložnost obiska članov družine Janković, ki jim (bolje rečeno nam, državljanom) dolgujejo več sto tisoč evrov davkov. Veliko tega pa tudi odmerili niso, saj na primer županova žena Mija kot “velika” podjetnica in modna gurujka v mercedesih že od leta 1996 dalje v državno blagajno ni plačala niti centa dohodnine.

Ne samo to. Spletni portal pozareport.si je danes objavil fotografijo najnovejšega mercedesa županovega sina Jureta. Gre za tistega Jureta, ki je Finančni upravi RS prijavil le 56.000 evrov prihodkov, hkrati je zapravil kar 2.300.000 evrov.

Danes je v osebnem stečaju, pozareport.si pa navaja, da je bil njegov najnovejši marcedes GLE prejšnjo soboto, 27. oktobra 2019, parkiran pred znano ljubljansko restavracijo Cubo na Šmartinski cesti. V njej so Jankovićevi praznovali. Glede na to, da portal navaja, da sta “kraljevala županov mlajši sin Jure in županova žena Mija”, ni znano, ali so praznovali zadnji odpis dolgov v višini 29 milijonov evrov. Že pred časom so jim sicer odpisali še dodatnih 16 milijonov evrov, skupno 45 milijonov evrov.

No, župan, oče in mož Zoran se je družbi pridružil nekoliko pozneje, zato je možno sklepati, da so med drugim praznovali tudi te odpise. Ampak, dacarjev tam ni bilo. Kar pomeni, da pri njih obisk na dom ne velja za vse enako.

Jankovićeva prestižna restavracija Cubo je le streljaj od sedeža Fursa. Tudi Jankovićev prestižni butik je le streljaj stran, na Dunajski. Fursovcem to ne bi vzelo veliko časa, ampak – kot kaže, tudi za dacarje velja podobno kot za nekatere v pravosodju: “Naš Zoki nekaj ma …” (vir: Twitter)

Restavracija Cubo je uradno sicer v lasti neznane nepremičninske agentke Martine Pestotnik, vendar portal navaja, da vse kaže, da gre zgolj za slamnato lastnico, pravi in prikriti lastniki pa naj bi bili prav Jankovići.

C. R.