Črnomelj: Dan odprtih vrat OŠ Milke Šobar – Nataše

V četrtek, 16. novembra 2017, so dan odprtih vrat Osnovne šole Milke Šobar – Nataše Črnomelj obeležili s kulturnim dnevom. V desetih raznolikih delavnicah so se na šoli družili z gostujočimi učenci in spremljevalci iz projekta Video Inclusion ter ostalimi obiskovalci.

Po slavnostnem odprtju so namenu predali prenovljene prostore v stavbi nekdanjega dijaškega doma. S pomočjo arhitektke in obrtnikov so v šestih mesecih prenovili več prostorov v 1. nadstropju stavbe, nabavili pripomočke in opremo ter s tem pridobili: igralno-terapevtsko sobo, sobo za svetovanje in učno stanovanje.

Skupna vrednost naložb je dobrih 30.000 evrov. Prenova je bila financirana iz projektov, ki jih izvajajo na šoli: Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam ter Program dodatnega usposabljanja, ki ju sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

V igralno-terapevtski sobi in sobi za svetovanje bo odslej delovala staršem dobro poznana Svetovalnica, ki nudi pomoč staršem in otrokom iz vseh belokranjskih občin.

Vrednost prvega projekta, v katerem so vodilni partner in v katerem sodelujejo z Osnovno šolo Dragotina Ketteja iz Novega mesta, znaša 356.000 evrov. Vrednost drugega projekta, v katerem sodelujejo kot konzorcijski partner, pa šoli do leta 2022 prinaša 57.000 evrov.

Na šoli verjamejo, da bodo nove prostorske in materialne pridobitve pripomogle k še kvalitetnejši pomoči otrokom in mladostnikom in celostni podpori družinam v Beli krajini, ki jo nudi Osnovna šola Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja.

V foto galeriji objavljamo utrinke z dneva odprtih vrat. Za povečanje kliknite na fotografijo.

Sporočilo in fotografije nam je poslala Nina Aupič, za kar se iskreno zahvaljujemo.

C. R.