Brutalni umor na Radovici

Slavko Slobodnik - Kyra (vir: Instagram)

V javnosti izredno odmeva brutalen umor 61-letne Štefanije iz Radovice pri Metliki, 38-letni sin Slavko Slobodnik – Kyra si je nato sodil sam, še pred tem je ubil in razkosal dva psa (maminega pinča in svojo rovajlerko) ter dve mački. Napisal je tudi poslovilno pismo.

Po zadnjih ugotovitvah naj bi mamo umoril z nožem, že nekaj dni prej, nato pa je v četrtek naredil samomor. Še pred tem je na družbenih omrežjih objavil pesem Lep dan za smrt.

Blaž Zidar (vir: FB)

Blaž Zidar, ki v Radovici živi od leta 2008, je za Slovenske novice povedal, da se je s Slobodnikom pred več kot desetimi leti zgledno razumel, nato se je ta povsem spremenil. Očitna sprememba je bila, ko ga je zapustila prva partnerka. Zidar še navaja, da ga je očitno “nekdo moral tudi prepričati, da ima na hiši domobransko zastavo, čeprav je ta kranjska”. Ves čas se je vozil poleg Zidarjeve hiše in trobil. Ko je Zidar urejal škarpo, pa se je pripeljal do njega tik za hrbtom in ga skoraj povozil. Takrat mu je Zidar skozi okno v avto vrgel malto. Prišla je policija, Zidar je dobil pogojno kazen dveh mesecev s preizkusno dobo enega leta.

Zidar je za Slovenske novice še povedal, da je bil kot priča navzoč pri preiskavi policije, ki jo je ta pred nekaj tedni izvajala na domu 38-letnega Slobodnika. Policisti naj bi iskali telefone in SIM-kartice. Od takrat njegovega audija z volanom na desni strani niso več opazili. Med novoletnimi prazniki naj bi sicer razgrajal v enem od črnomaljskih lokalov, policija pa ga naj bi odpeljala v prostore za streznitev. Po navedbah Slovenskhi novic naj bi bil Slobodnik nazadnje zaposlen v novomeškem Revozu, kjer naj ne bi bil priljubljen.

Zidar navaja, da so bile v času preiskave razmere v hiši takšne, da bi se morala policija zganiti in poklicati socialno službo. Vsepovsod so bile sledi od alkoholnih pijač (steklenice in pločevinke), slabe so bile tudi higienske razmere. Policija naj bi zadnjega pol leta hišo na samem, na koncu vasi, sicer večkrat obiskala.

Slavko je bil nasilnež, maltretiral je mamo, pobiral ji naj bi pokojnino. Ta je bila vedno brez denarja, imela pa je kokoši in sosedom prodajala jajca. Imel naj bi še brata, ki živi na Hrvaškem, stikov pa niso imeli. Zdaj pa je po navedbah Dolenjskega lista razkril: “Točno sem vedel, da se bo to zgodilo. Skrb vzbujajoče so bile njegove objave na družbenih omrežjih.”

M. D.