Brezplačne železniške vozovnice za odkrivanje Evrope

(vir: Evropska komisija)

Evropska komisija znova ponuja 35.500 brezplačnih železniških vozovnic, namenjenih mladim za odkrivanje Evropo. Prijave so že odprte, zadnji dan pa je 30. april do 12. ure.

Tokratni razpis je odprt za mlade, ki so rojeni med 1. julijem 2005 in 30. junijem 2006 in prihajajo iz držav članic EU in držav programa Erasmus+, vključno z Islandijo, Lihtenštajnom, Norveško, Severno Makedonijo, Srbijo in Turčijo.

Za pridobitev vozovnic se morajo do 30. aprila letos prijaviti na evropskem mladinskem portalu, kjer bodo odgovorili na pet kviznih vprašanj in eno pomožno.

Mladi, ki bodo uspešno prišli do vozovnic, bodo med 1. julijem letos in 30. septembrom 2025 lahko potovali po Evropi do 30 dni.

Prejemniki vozovnic bodo pridobili še kartico popusta z več kot 40.000 možnostmi popusta na javni prevoz, kulturo, nastanitev, hrano, šport in druge storitve, ki so na voljo v upravičenih državah. Poleg tega bodo lahko sodelovali v pobudi DiscoverEU meet-ups, ki se je začela poleti letos in je sestavljena iz vznemirljivega eno- do tridnevnega kulturnega programa v vseh državah programa Erasmus+.

Več informacij je dostopnih na povezavi: europa.eu

M. D.