Bratuškova naj bi si nezakonito napeljala vodo do vikenda

Objekt, ki ga skuša Bratuškova usposobiti v bivalnega. Vir: Portal Trma

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je leta 2011 postala solastnica parcele v kraju Rupa pri Kranju. Od tedaj naprej si obupno prizadeva, da bi vikend na njej, ki je bil zgrajen nelegalno, usposobila za bivanje. V sumljivih okoliščinah ji je uspelo do vikenda pripeljati celo vodo, poroča portal Trma.

 

Parcela, katere solastnica je Bratuškova, je kmetijsko zemljišče. Bratuškova si jo zato že dlje časa prizadeva spremeniti v zazidljivo. Prvič je poskušala leta 2010, a ji ni uspelo, saj dovoljenja ni dalo ministrstvo za kulturo, poroča portal.

Ji je pa uspelo legalizirati na črno zgrajeni objekt na parceli, zgrajen leta 1971, in sicer kot objekt daljšega obstoja. Gre za objekt kategoriziran kot “stanovanje v enostanovanjski stavbi”, s površino 29 kvadratnih metrov.

Do objekta je nedavno napeljala tudi vodo, a po poročanju portala brez potrebnih soglasij. Priključitve namreč ni plačala, zanjo, kot so za portal navedli na kranjski komunali, niti ni zaprosila. Vseeno cevi in gradbena dela na parceli kažejo, da je vodo dobila. Priključek naj bi po poročanju portala izvedla komunala sama na pol naskrivaj, kar sproža vrsto vprašanj. Kdo, kdaj in kje je izkoristil položaj? Vprašanja, ki terjajo pojasnilo Bratuškove.

A. V.