Barbara Zobec: Telefonska številka Tošića je bila pridobljena zakonito

Vrhovna sodnica Barbara Zobec (vir: arhiv)

“Trdno sem prepričana, da je bila telefonska številka Dragana Tošića zakonito pridobljena ter da tudi uradni zaznamek z dne 16. 3. 2009 ni nezakonit dokaz. Zato sem glasovala za zavrnitev zahtev za varstvo zakonitosti,” je v ločenem mnenju k odločitvi senata vrhovnega sodišča, ki je 26. novembra razveljavil sodbe v primeru Balkanski bojevnik, izpustil zaprte in zahteval ponovno sojenje, zapisala vrhovna sodnica Barbara Zobec.

Sodba in to ločeno mnenje nista objavljena, v torek so na vrhovnem sodišču objavili le sporočilo za javnost, v katerem so napovedali, da ju bodo šele objavili.

Zavleklo se je, tako kaže, ker je večina sodnikov pisala še ločeno mnenje na ločeno mnenje sodnice, poroča portal Siol.net.

Spomnimo. O zahtevah balkanskih bojevnikov za varstvo zakonitosti je odločal senat vrhovnih sodnikov, ki ga je vodil Branko Masleša, v njem pa so bili še kot poročevalec Mitja Kozamernik ter kot člani Kristina Ožbolt, Barbara Zobec in Marjana Lubinič.

Mnenje vrhovne sodnice Barbare Zobec in odzive večine sodnikov na to mnenje, kar ni običajno, lahko preberete na povezavi: siol.net

C. R.