Izjava dneva: “Zgodovinska sramota za policijo, njihove sindikate in te sodnike”

Ustavni sodniki, ki sprejemajo zdravju in državi škodljive odločitve: Rajko Knez, Špelca Mežnar, Matej Acceto, Marijan Pavčnik, Katja Šugman Stubbs, Rok Čeferin.

“Večina na ustavnem sodišču je odločila, da so bolni in mrtvi, pa težave v zdravstvu, manj pomembna stvar od težav policistov in njihovih sindikalistov, če se nočejo cepiti. Zgodovinska sramota za policijo, njihove sindikate in te sodnike.”

Tako je v današnjem komentarju zapisal urednik Peter Jančič.

Jančič v komentarju z naslovom Kučanov dolg pohod navaja, da je Borut Pahor sporočil, da bodo redne volitve poslancev drugo leto 24. aprila, ko je državo spet udaril hud val epidemije covid-19.

“Milanu Kučanu, njegovim KUL strankam in protestnikom ni uspelo doseči, da bi bili v tem času že brez vlade in pred predčasnimi volitvami. So pa, tudi s pomočjo svojih ustavnih sodnikov in političnih aktivistov pomagali, da nas je epidemija ujela manj zavarovane. Da bo udarilo, smo vsi vedeli. Ni le nas. Tudi države v okolici je. Obrambne priprave so bile predvsem cepljenje.

Pri nas se je del politikov, tudi pomembnih funkcionarjev, pa tudi medijev, ni nič trudil za to. Bili so pristaši odprtih vrat za necepljene. Ni bilo brez razloga. Epidemijo razumejo kot sredstvo, da pridejo na oblast. Preko bolnih, preko trupel. Za kar potem obtožijo vlado.”

Komentar je v celoti dostopen na povezavi: Kučanov dolgi pohod – siol.net

A. L.