Afera diploma: Sprožil jo naj bi “pravosodni žvižgač”

Afera diploma Branka Masleše, vrhovnega državnega sodnika in nekdanjega predsednika Vrhovnega sodišča RS se, tako kot smo predvidevali (tukaj), spreminja v afero neslutenih razsežnosti.

Mediji iz kroga lastništva smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka so se sicer spravili v bran Masleše, nacionalna rtv-hiša in STA pa o vsem prav tako molčita. Vse več je tudi vprašanj, zakaj se na vse to ne odzove aktualni minister za pravosodje Marjan Dikaučič (Konkretno).

Portal pozareport.si pa danes navaja, da je iz pravosodnih virov slišati, da naj bi afero diploma skozi socialne medije sprožil “pravosodni žvižgač”, ki je obupal nad tem, ko je senat Vrhovnega sodišča pod vodstvo Masleše na prostost spustil Dragana Tošića in Balkanske bojevnike. “Pri tem naj bi šlo za igro enormnih razsežnosti.”

Spomnil je še, da so se že ob aretaciji Tošića “širile govorice, da naj bi (domnevni) slovenski narko kartel dal na mizo 20 milijonov evrov, namenjenih podkupninam znotraj pravosodja – za reševanje Balkanskih bojevnikov”.

Dodajmo, da je Pravna fakulteta iz Sarajeva portalu Siol.net včeraj poslala (ničvreden) papir, pri tem je priznani pravnik dr. Miha Pogačnik zapisal: “Pravno relevantnih vprašanj je več. Ni ne podpisa ne žiga, na katera se sklicuje samo besedilo kopije diplome!? Nadalje “visoka stručna sprema” je v SLO visokošolski strokovni študij in ne univerzitetni pravni študij. Od tod dipl. prav. in ne univ. dipl. prav.”

Več o tem sarajevskem papirju brez vrednosti smo poročali tukaj

J. M.