Prijeli 138 nezakonitih migrantov in dva tihotapca

Avto znamke DR7 (Vir in foto: PU Novo mesto)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so včeraj prijeli 125 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še dva tihotapca, ki sta prevažala 13 tujcev. Avtomobila so zasegli. Eden od njih je pobegnil, pustil avtomobil, ki se je začel premikati po klancu navzdol in trčil v službeno vozilo policije.

S Policijske uprave Novo mesto so še sporočili, da so včeraj oz. v 24 urah na območju Brežic prijeli 119 tujcev, še 2 so prijeli v Krškem, v Preloki (občina Črnomelj) pa so prijeli 4 Sirijce.

Pri tihotapljenju ujeta dva Gruzijca

Včeraj, nekaj po 16. uri, so policisti med Podzemljem in Krasincem v Beli krajini ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke DR 7.0 italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, z veliko hitrostjo in nevarnim prehitevanjem drugih vozil je nadaljeval z vožnjo proti Metliki in Drašičem. Tam je vozilo ustavil in peš pobegnil. Voznik vozila ni zavaroval z ročno zavoro, zato se je začelo premikati vzvratno po klancu navzdol in trčilo v službeno vozilo policije. Policisti so pobeglega voznika prijeli. Ugotovili so, da gre za 33-letnega državljana Gruzije, ki je v avtomobilu tihotapil šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Okoli 18. ure v Gradacu kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen taigo slovenskih registrskih oznak. 32-letni državljan Gruzije je v vozilu prevažal sedem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

DR7.0
DR7.0
VW Tiago

Foto: PU Novo mesto

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

A. L.