Migranti v Veliki Britaniji tudi z mačetami napadajo ljudi, ki protestirajo proti migracijam (video)

Nanadzorovano priseljevanje migrantov, ki je s seboj prineslo velik porast kriminala in spolnih napadov, je v Veliki Britaniji na ulice pognalo več deset tisoč ljudi. Ti že več dni protestirajo proti zgrešeni državni politiki, pri čemer pa so tarča tako policije kot migrantov.

 

Nova vlada, ki jo vodi migracijam naklonjeni premier laburistov Keir Starmer (slednji je med drugim ukinil politiko izgona prosilcev za azil v Afriko), se je namreč ostro lotila protestnikov. Pri tem protestnike napadajo tudi migranti, živeči v Veliki Britaniji. Posnetki, ki polnijo družbena omrežja, kažejo, tudi po več sto muslimanskih priseljencev, ki so se zbrali, da obračunajo s protestniki. Nekateri izmed njih imajo v rokah mačete. V veliko primerih pride tudi do dejanskih napadov na protestnike. Zato nekateri že ocenjujejo, da v Veliki Britaniji poteka neke vrste državljanska vojna – to je spopad med običajnimi ljudmi, ki so naveličani migrantskega nasilja in izčrpavanja socialnih transferjev, ter med laburistično vlado in priseljenimi muslimani, ki želijo ohraniti svoj status.

Tale video prikazuje migrante, ki so se zbrali, da obračunajo s protestniki.

Protestom in izgredom je sicer botroval nedavni napad z nožem v obmorskem mestu Southport, v katerem je 17-letnik, sin priseljencev iz Ruande, ki je bil sicer rojen v Veliki Britaniji, ubil tri deklice, več otrok pa ranil. Protestniki so zato svojo jezo usmerili v priseljence, predvsem azilne domove.

A. V.