petek, avgust 23, 2019
Doma Bela krajina Črnomelj: 46-letniku zasegli orožje in strelivo

Črnomelj: 46-letniku zasegli orožje in strelivo

Zaseženo orožje. (vir: PU Novo mesto)

Policisti Policijske postaje Črnomelj so včeraj dopoldne na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Črnomlju opravili hišno preiskavo pri 46-letniku iz okolice Črnomlja in pri tem zasegli (skupaj šest kosov):

1. Dve pištoli znamke CZ M57 (Tokarev), kalibra 7,62 mm;
2. Pištolo znamke CZ M70, kalibra 7,65 mm;
3. Pištolo znamke ISSC M22, kalibra LR 22 mm;
4. Polavtomatsko puško znamke Češka Zbrojevka 858 Tactical 4P, kalibra 7,62
mm;
5. Pištolo znamke Zastava Arms CZ 999 Scorpion, kalibra 9 mm Parabellum.

Poleg omenjenega orožja so zasegli še naslednjo količino streliva:

– 113 nabojev kalibra 7,62 mm za pištoli M57,
–  52 nabojev kalibra 7,65 mm za pištolo M70,
–  50 nabojev kalibra 9 mm za pištolo CZ 999,
–  51 nabojev kalibra LR .22 za pištolo M22 ter
– 456 nabojev kalibra 7.62 mm za polavtomatsko puško CZ 858 Tactical.

V postopku so policisti ugotovili, da 46-letnik poseduje veljavno orožno listino za športno orožje od leta 2010 (za orožje od točke 1 do 4) in od leta 2017 tudi veljavni orožni list za vpištolo znamke Zastava Arms CZ 999 Scorpion.

Zaradi suma, da je lastnik orožja kršil določila zakona o orožju (prepuščanje oziroma posojanje orožja drugim osebam, neprevidna, nestrokovna in malomarna uporaba in shranjevanje ter prepuščanje osebam, ki niso upravičene do posesti orožja) so policisti orožje in strelivo, skupaj z orožnimi listinami, zasegli.

Strelivo in orožje bodo poslali v strokovno analizo, med drugim tudi zaradi suma, da so določeni kosi orožja predelani (opomba: polavtomatska puška CZ858 je na zunaj podobna ruski AK-47 oziroma »kalašniku«).

Informacija o domnevni zlorabi orožja je prišla do policije od novinarjev, ki so na javno dostopnem profilu Facebook opazili posnetek z več osebami, ki so bile pod očitnim vplivom alkohola (ali drugih substanc) in pri tem rokovali z orožjem.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da gre za znane osebe iz območja Črnomlja.

Po zaključenih strokovnih analizah bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju ali podali kazensko ovadbo zoper osumljenega lastnika orožja, upravni enoti pa predlagali odvzem orožja. Do takrat se orožja nahaja pri policiji, so sporočili s PU Novo mesto.

Po poročanju portala 24ur naj bi se vse to dogajalo v romskem naselju Lokve, kjer so objavili tudi posnetek s Facebooka: /orozje-in-droge

C. R.

novo staro popularno
zakaj že

Po kateri logiki ima lahko v Sloveniji kdorkoli doma polavtomatsko vojaško orožje?

Pr'koritu

Po logiki imenovani na črno, neprijavljeno. Mene zmoti to, da ukrep zoper uživanja in posedovanja kokaina sploh ni opisan, kakor, da je pa to normalno. In kaj se bo pripetilo s svetnikom? Bo še dalje svetnik?

poznano

Nič se ne bo zgodilo s svetnikom. Ima v šahu skoraj vse sovaščane.Samo sprašujemo se, od kje mu tako premoženje ( nova že druga hiša, avtopark itd.)