Zvezdan Martić namerava novinarje Panorame brez milosti vreči na cesto

Nova uprava RTV Slovenija pod vodstvom Zvezdana Martiča grozi vsem, ki bi želeli odpovedati rtv-naročnino.

Nova uprava RTV Slovenija z Zvezdanom Martićem na čelu, ki jo je nastavila vlada Roberta Goloba, namerava očitno neusmiljeno obračunati z novinarji, ki so ustvarjali oddajo Panorama in katerih edini greh je, da so nekateri oddajo dojemali kot projekt prejšnje uprave RTV Slovenija. Kot vse kaže, namerava Martić novinarje vreči na cesto pod izgovorom, da zaradi ukinitve oddaje njihovih uslug ne potrebuje več, čeprav so na RTV Slovenija do zdaj ukinili že veliko oddaj, novinarji pa zaradi tega nikoli niso ostali na cesti.

 

Martićeva uprava se namerava novinarjev očitno znebiti s spremembami statuta RTV Slovenija. V končnih določbah novega statuta, ki ga pripravljajo, je namreč po poročanju novinarja Bojana Požarja navedeno, da zaradi ukinitve uredniško-producentske enote Informativni program drugega programa TV Slovenija z dnem uveljavitve statuta preneha potreba po opravljanju dela zaposlenih, ki delajo v tej enoti.

Gre sicer za okoli 15 novinarjev, ki so v omenjeni enoti ustvarjali oddajo Panorama in jih je Martićeva uprava poslala na čakanje, takoj zatem pa jim blokirala kartice za vstop v stavbo RTV Slovenija.

Zanimivo je, da se do zdaj zaradi Martićevega revanšizma in pogroma nad novinarji ni oglasil še noben od članov sveta RTV Slovenija iz vrst zaposlenih. Vsi so se v teh dneh nekako potuhnili, kot da bi se bali za svoje položaje. Med njimi npr. tudi Gregor Drnovšek, ki je imel v preteklosti veliko povedati o pravicah zaposlenih na RTV Slovenija.

A. V.