Poslovila se je mati Melanie Trump

Amalija Knavs s hčerko Melanio Trump (vir: Flotus Report@melaniajtrump, X)

Po težki bolezni se je poslovila Amalija Knavs, mati Melanie Trump. Melania je na družbenih omrežjih pred nekaj urami zapisala:

“Z globoko žalostjo naznanjam smrt moje ljubljene matere Amalije. Amalija Knavs je bila močna ženska, ki se je vedno nosila z milino, toplino in dostojanstvom. Bila je popolnoma predana svojemu možu, hčeram, vnuku in zetu. Neizmerno jo bomo pogrešali in še naprej spoštovali in ljubili njeno zapuščino.”

78-letna Amalija Knavs, rojena Ulčnik, se je rodila leta 1945 v Judendorf-Strassengelu na avstrijskem Štajerskem – tja se je namreč med drugo svetovno vojno zatekla družina njenega očeta, potem ko so domačo vas Raka Nemci naselili s Kočevskimi Nemci. Po vojni se je družina vrnila domov. Amalija pa je med delom v sevniški Jutranjki spoznala bodočega moža Viktorja. Dom sta si zasnovala v Sevnici.

Starša Melanie Trump sta se že pred leti preselila v ZDA in živela ob hčerki in skrbno bdela tudi nad vzgojo vnuka, Melaniinega sina Barrona. Melania je zadnje tedne večinoma preživela v bolnišnici, ob bolni materi. Na omrežju X je prosila za molitve za mamo.

(vir: X)

M. D.