Žužemberk: Brezplačni prevozi za starejše

Župan Jože Papež in Darko Pucelj (vir: FB)

V občini Žužemberk so uvedli brezplačni prevoz starejših oseb na želene lokacije in nazaj. Prevoz bodo izvajali na območju občine, kjer bodo prostovoljci starejše odpeljali na zdravstvene in zobozdravstvene preglede, omogočili jim bodo dostop do banke in pošte, trgovine, krajevnega urada, pa tudi na pogrebne slovestnosti na krajevnem pokopališču.

Prevozi bodo možni tudi v Novo mesto na zdravstvene in zobozdravstvene preglede, do banke, pošte, trgovine, upravne enote, sodišča, bolnišnice, geodetske uprave ipd.

Prevoz se bo izvajal tudi na zdravstvene preglede v Ljubljano in specialistične preglede do Ortopedske bolnišnice Valdoltra, pa tudi na nujne preglede v druga središča.

Prevozi se izvajajo vse delovne dni. V nujnih primerih se lahko prevoz opravi tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, v kolikor je bil predhodno naročen. Parkirnino plačuje uporabnik.

Prevoz je treba predhodno naročiti v delovnem času občinske uprave in sicer:

  • v ponedeljek, torek in četrtek od 7. do 15. ure,
  • v sredo od 7. do 17. ure in
  • v petek od 7. do 13. ure,

na telefonsko številko 07 3885 180, vsaj 2 (dva) dni prej.

Novico o tem je na svoji Facebook strani objavil žužemberški občinski svetnik Darko Pucelj, ki je zapisal, da je kot voznik prostovoljec že opravil prve tri prevoze. “Izkušnja, pomagati nekomu, ki potrebuje pomoč, je bila prijetna,” je dodal.

Pucelj je še zapisal: “Za Občino Žužemberk bi lahko rekel, da vse bolj postaja občina, prijazna do starejših. Organizirano ima pomoč na domu, pomoč invalidnim osebam v obliki družinskega pomočnika, zdaj pa bo možen tudi brezplačen prevoz starejših oseb do želene lokacije in nazaj. Prevoz bodo lahko koristile starejše osebe, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Starostnike želimo vzpodbuditi – zakaj bi čakali na pomoč drugih, če se po opravkih lahko odpravijo sami.”

Dodajmo, da bodo brezplačne prevoze izvajali z avtomobilom v lasti občine, ki ga je včasih uporabljal prejšnji župan.

C. R.