Žužemberk: 6. državno ocenjevanje in razstava potic

Društvo kmečkih žena Suha krajina, ocenjevanje potic

Članice društva kmečkih žena Suha krajina so v nedeljo, 7. novembra, pripravile razstavo potic, ki je predstavljala zaključek 6. državnega oziroma 7. društvenega ocenjevanja.

Žene in nekaj moških so na ocenjevanje prinesli kar 71 vzorcev, med katerimi je kar 27 potic prejelo zlato priznanje. 26 je bilo srebrnih, 11 bronastih, sedem pa jih je prejelo zahvalo.

Slavnostne podelitve priznanj so se udeležili in nagovorili tudi Ana Moder, predstavnica KGZ Novo mesto, Irena Ule, predstavnica Zveze kmetic Slovenije, Anja Bah Žibert, poslanka v državnem zboru, Jože Papež, žužemberški župan, in Tadeja Lavrič, predsednica društva.

Dogodek, na katerem je zaigral tudi harmonikaš Domen iz Zafare ter ženska vokalna skupina Rose iz Sevnice, je povezovala Lili Hrovat.

Poslanka Anja Bah Žibert je ob tem zapisala: “Vonj pečene potice je nekaj posebnega. Spomni nas na družino, vrednote in tradicijo. O njej je pisal že Trubar. Hvaležna, ker sem bila danes častna gostja Društva kmečkih žena Žužemberk, ki so organizirale dogodek v čast potici, ambasadorki Slovenije.”

Fotografije z ocenjevanja:

Foto, vir: Anja Bah Žibert, poslanka v DZ

Vsem udeležencem ocenjevanja iskreno čestitamo za prejeta priznanja!

M. D.