Znana televizijska voditeljica o svoji izkušnji prebolevanja covid-19

Darja Korez Korenčan, znana voditeljica TV Slovenija (vir: Zajem zaslona)

Darja Korez Korenčan, znana televizijska voditeljica oddaj o umetnosti in kulturi na Televiziji Slovenija, se je marca okužila z virusom covid-19. Bolezen je hitro napredovala, dobila je vročino in komaj je stala na nogah.

Po tednu dni se je njeno stanje poslabšalo, odpeljali so jo na intenzivno nego, sledili so zapleti, tretji dan so jo dali na umetno ventilacijo.

Po 16 dneh umetne kome se je zbudila brez prstov na roki, zaradi zapletov so ji amputirali vseh pet prstov desne roke. Od intubacije ima poškodovane glasilke in šibkejši glas.

O svoji težki izkušnji in posledicah je za portal N1 povedala, da ne ve, kako se je okužila, saj je upoštevala vse ukrepe, nosila masko in delala od doma. Živela je zelo zdravo, nikoli ni bila hudo bolna, kroničnih bolezni nima.

Zdaj se je morala navaditi uporabljati levo roko, obiskuje tudi logopedinjo in dela vaje za glas. Na srečo nima težav s spominom, prav tako ima normalne kognitivne sposobnosti in glede okrevanja ostaja nadvse optimistična.

Korez Korenčanova je o svoji izkušnji napisala knjigo Korak za korakom, ki bo izšla kmalu. Pri tem upa, da bo knjiga komu pomagala pri premagovanju težav po covidu-19.

M. D.