Zimske počitnice: Namig za premik za mlade

V času zimskih počitnic od ponedeljka, 28. februarja, do petka, 4. marca 2022, novomeške organizacije pripravljajo mnogo aktivnosti za mlade. Pestro bo v Knjižnici Mirana Jarca, Dolenjskem muzeju, v Mladinskem centru Oton in v Dnevnem centru za otroke.

Zimske počitniške delavnice za otroke potekajo tudi v okviru Škofijske karitas Novo mesto (za otroke prve triade).

LokalPatriot in Knjižnica Mirana Jarca

V ponedeljek, 28. februarja 2022, LokalPatriot vabi vse mlade od desetega leta starosti, da se jim od 17. do 19. ure v Knjižnici Mirana Jarca pridružijo na delavnici z naslovom Biometrični portreti, ki bo potekala pod vodstvom umetniškega kolektiva BridA. Na delavnici bodo spoznali kaj je Izmerjena resničnost in se na kritičen ter kreativen način spoznali s vsakdanjo problematiko naprav naprav, ki prepoznavajo naš obraz.

Delavnica je brezplačna. Število udeležencev je omejeno, prijave sprejemajo na elektronski naslov [email protected]

Mladinski center Oton

V Mladinskem centru Oton bodo vsak počitniški dan od ponedeljka 28. februarja, pa do petka 2. marca počeli nekaj zabavnega. Vse aktivnosti so brezplačne, namenjene pa so mladim med 10 in 18 letom starosti. Vsak dan posebej bo tematsko obarvan. Za več informacij o počitniških dejavnostih lahko pogledate na njihovo FB stran: (20+) MC Oton | Facebook

Dolenjski muzej Novo mesto

Dolenjski muzej vabi vse mlade prijatelje muzeja, da se jim po dolgem času pridružite na počitniških delavnicah. V soboto , 26. 2. 2022, ste vabljeni na počitniško delavnico z naslovom SKRIVNOST PEČATNIKOV IZ KAMENE DOBE, ki bo potekala od 9. do 10. ure. Izdelovali boste glinene pečatnike in tiskali na tekstil.

Število mest je omejeno, zato si ga zagotovite s klicem na telefonsko številko 07 373 11 30 ali po e-pošti [email protected].

V torek, 1. 3. 2022 vabijo na delavnico z naslovom IZDELAVA ZGODNJE-SREDNJEVEŠKE ČELADE, Ostanke čelade boste poiskali na razstavi Gorjanci med Rimom in Bizancem. Izdelali boste lahko čelado in se spremenili v srednjeveškega bojevnika. Zaradi omejenega števila mest se prijavite na zgornja dva načina.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

V počitniškem tednu bo od ponedeljka do vključno srede od 12. do 16. odprt Dnevni center za otroke na Rozmanovi ulici. Poskrbeli bodo za kakovostno preživljanje počitniškega časa otrok, – torek bo namenjen šemljenju in poslikavi obraza, tudi kakšnemu sprehodu v maskah po središču mesta, poskrbljeno bo za sladko pogostitev.

Škofijska karitas Novo mesto 

Škofijska karitas Novo mesto organizira zimske počitniške delavnice za otroke prve triade (6 – 9 let).

Počitniške delavnice so namenjene otrokom, kateri starši so v službi, sami pa ne morejo ostati doma brez varstva. Delavnice se izvajajo vsak počitniški dan, od ponedeljka do petka. Od 8. do 15. ure. Delavnice so brezplačne.

Za več informacij in prijavnico, pišite na: [email protected], ali pa pokličite na št.: 040/862 – 303.

M. D.