Ženske posiljevali ob truplih prijateljev, Levica predlaga njihovo priznanje

Skrajno teroristično muslimansko gibanje Hamas je v soboto nepričakovano z raketami napadlo Izrael, istočasno pa so njegovi pripadniki vdrli na glasbeni festival miru, ki se je odvijal v bližini meje z Gazo. Tam so začeli streljati na udeležence, povečini mlade z vsega sveta, in jih po prvih podatkih najmanj 260 ubili.

 

Kot poročajo tuji mediji, so pripadniki Hamasa na festivalu zajeli številne ženske. Mnoge so posilili kar ob truplih njihovih mrtvih prijateljev, nato pa tudi njih usmrtili.

Zato je na toliko več zgražanja naletel poziv vodje poslanske skupine stranke Levica Mateja T. Vatovca, ki ga je delila tudi koordinatorka stranke, sicer kulturna ministrica Asta Vrečko. V njem je predlagal, naj slovenska vlada prizna Palestino, za kar si sicer zavzema prav teroristično gibanje Hamas.

“Vlada naj aktivno pristopi h kampanji za obsodbo Izraela kot ene največjih kršiteljic mednarodnega prava in kolonialno silo znotraj Evropske unije, vključno z uvedbo sankcij proti Izraelu,” je zapisal.

Zaradi poziva se na družbenih omrežjih že širijo pozivi k prepovedi Levice, ki se očitno vse bolj radikalizira. Pobudo za njeno prepoved je sicer pred časom že obravnavalo tudi ustavno sodišče, a se takrat ustavni sodniki zanjo niso odločili.

A. V.