Ženska v Golobovi vladi ima dvakrat več možnosti, da je odstavljena, kot moški

Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec (v ozadju Dominika Švarc Pipan in Asta Vrečko); vir: Janez Janša, X

Predsednik vlade Robert Golob je do zdaj v svoji vladi odstavil štiri ženske ministrice in le dva moška ministra. Ženska v njegovi vladi ima tako dvakrat več možnosti, da je odstavljena, kot tisti minister, ki je moški. Ali to v luči, ki jo je včeraj na interpelaciji izpostavila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, pomeni, da Golob sovraži ženske in jih odstavlja zgolj zato, ker sodijo med nežnejši spol?

 

Ker ni imela prepričljivih odgovor na očitke, ki ji jih je v interpelaciji očitala SDS, se je ministrica Stojmenova Duh včeraj zatekla k precej paradoksnim trditvam. Trdila je namreč, da so je SDS interpelirala zgolj zato, ker je ženska.

A če vzamemo logiko ministrice, potem bi lahko rekli, da šef Stojmenove Duh, premier Robert Golob, ženske sovraži vsak dvakrat bolj. Do zdaj se je namreč odločil razrešiti štiri ministrice in dva ministra.

Na paradoks, ki ga je želela v razpravo o interpelaciji vpeljati ministrica, je opozoril tudi vidni intelektualec in nekdanji minister Žiga Turk.

A. V.