Zdravko Počivalšek: “Sodnik ne bo predčasno odpiskal konca te tekme”

Zdravko Počivalšek (vir: arhiv)

Zdravko Počivalšek, predsednik SMC in podpredsednik vlade, je v današnjem intervju povedal, bodo prihodnje volitve redne, čeprav obstaja tudi kakšna možnost predčasnih volitev.

Stranki SMC predčasne volitve trenutno ne ustrezajo, ker so v fazi prestrukturiranja, združevanja, povezovanja in oblikovanja koalicije za volitve.

“Če se izrazim v športnem žargonu, igramo zadnjih deset minut mandata, potem pa je še kak sodnikov podaljšek. Jaz mislim, da sodnik ne bo predčasno odpiskal konca te tekme, najprej moramo zaključiti predsedovanje Svetu EU,” je Počivalšek o možnostih predčasnih volitev dejal za Večerovo sobotno prilogo.

SMC bo imela 4. decembra kongres, na katerem se bodo zgodile tri pomembne zadeve. Preimenovali se bodo v stranko, ki bo pokrivala sredinski liberalni center. “To bomo poskušali povedati tudi z novim imenom stranke,” je pojasnil Počivalšek, novega imena pa ni razkril.

Kot drugo pomembno zadevo je izpostavil združevanje. Počivalšek verjame, da bodo pogovore o tem uspešno zaključili s stranko GAS Alojza Kovšce. Razdelali bodo tudi predvolilno povezovanje z nekaterimi strankami in posamezniki. “Imamo že relativno dogovorjene zadeve s stranko Zeleni Slovenije, z listo Bojana Šrota v Celju in še vsaj z dvema županoma, ki sta izrazila interes, da bosta pristopila k temu. Pogovarjamo se tudi z dvema zunajparlamentarnima strankama in se še nekaj župani,” je pojasnil.

Nato sledi javna diskusija z gibanjem Povežimo Slovenijo. “Ampak to je tretji korak, o katerem bo odločala celotna skupina, torej nova stranka in tisti, ki bodo imeli z njo podpisan dogovor,” je dejal.

Počivalšek je med drugimi še dejal, da država zaradi širjenja okužb s koronavirusom ne bo več zapirala gospodarstva, ker si tega ni možno več privoščiti. Pri tem sta enakega mnenja  s premierom Janezom Janšo.

M. D.