Zavarovalnica Triglav podprla Gasilsko zvezo Trebnje

Anton Strah, predsednik Gasilske zveze Trebnje, in Edo Povhe, direktor novomeške Območne enote Zavarovalnice Triglav ob primopredaji pomoči v višini 4000 evrov.

Novomeška območna enota Zavarovalnice Triglav je letos finančno podprla Gasilsko zvezo Trebnje. Ta bo finančno podporo izkoristila za nakup najnujnejše gasilske opreme, ki jo potrebuje pri intervencijah.

Zavarovalnica je tako letos med več kot 20 projekti podprla tudi Gasilsko zvezo Trebnje pri nakupu posebnih gasilskih zaščitnih oblek, ki jih gasilci uporabljajo pri reševanju ob naravnih in drugih nesrečah. Pri tem navajajo, da želijo tako pomagati več kot 3000 gasilcem oziroma 28 prostovoljnim gasilskim društvom, ki jih povezuje trebanjska zveza. Direktor Območne enoto Novo mesto Zavarovalnice Triglav je Edo Povhe.

Predsednik Gasilske zveze Trebnje Anton Strah pa je ob prevzemu pomoči povedal, da je največja dodana vrednost nakupa gasilskih zaščitnih oblek za posamezna prostovoljna gasilska društva v tem, da bodo lahko še boljše izvajala operativne naloge ob naravnih in drugih nesrečah. Njihova boljša opremljenost pa pomeni veliko pridobitev tudi za lokalno prebivalstvo, saj se bo s tem izboljšala požarna varnost na Dolenjskem.

 Četrto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. V zadnjih treh letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še dobrih dvajset. V preteklih letih je pomagala številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirala nakup defibrilatorjev, ultrazvočnega aparata in EKG-aparata ter podprla številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok.

 

C. R.