Zaradi vrha EU-Zahodni Balkan jutri in v sredo na določenih relacijah občasne zapore prometa

(vir: policija.si)

Slovenija bo jutri, v torek, in v sredo, 5. in 6. oktobra 2021, gostila vrh EU-Zahodni Balkan. Med obiskom delegacij bodo policisti na določenih lokacijah ali trasi potovanj varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa.

Glede na dano situacijo bodo urejali promet tudi na vseh večjih križiščih.

Varovanim osebam bodo zagotavljali čim bolj nemoten prehod, ostalim udeležencem v prometu pa normalno vključitev v promet. Na posameznih cestnih odsekih bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila.

Zaradi potovanja varovanih kolon s policijskim spremstvom so možni krajši prometni zastoji in zapore, in sicer:

– v torek, 5. oktobra:

–    predvidoma med 18. in 19. uro (na relaciji Ljubljana–Kranj–Brdo)
ter
–    po 22. uri (na relaciji Brdo–Kranj–Ljubljana);

– v sredo, 6. oktobra:
–    predvidoma med 8. in 9. uro (na relaciji center mesta  Ljubljana–Kranj–Brdo) ter
–    predvidoma med 15. in 16. uro (Brdo–letališče Jožeta Pučnika Ljubljana).

V navedenih časovnih obdobjih bo prihajalo do zapor mestnih ulic v Ljubljani, zapor avtoceste na tej relaciji in cest v okolici Brda pri Kranju. V času zapor bodo promet urejali policisti.

Policija vse voznike poziva, naj dosledno upoštevamo znake in odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu, ter prometno signalizacijo.

Priporočajo, da se na pot odpravimo prej kot običajno, vožnjo pa prilagodimo razmeram na cestah. Svetujejo tudi, da še pred odhodom na pot preverimo razmere na cestah na Prometnem informacijskem centru  in po potrebi uporabimo druge ceste.

Na posameznih odsekih bo veljala tudi prepoved za tovorna vozila, katera največja dovoljena masa presega 7,5 tone, ter vozil, ki prevažajo nevarno blago, in sicer:

  • v torek, 5. oktobra:

med 14. in 16. uro (na relaciji Sp. Brnik–Kranj–Vodice–Ljubljana),
med 17. in 23. uro (na relaciji Ljubljana–Vodice–Kranj–Brdo);

  • v sredo, 6. oktobra:

med 7. in 10. uro (na relaciji Ljubljana–Kranj–Brdo),
med 13. in 18. uro (na relaciji Brdo–Kranj– Sp. Brnik).

Ob tem velja opozorilo voznikom, da se je treba ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča ter varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod.

Z vožnjo lahko nadaljujemo takoj, ko mimo nas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo, oziroma ko nam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Podrobnejše informacije na: povezavi

M. D.