Zaradi nasilnega Slovenca v soboto izpraznili del frankfurtskega letališča

Aretacija slovenskega terorista na letališču v Frankfurtu (vir: vFokusu)

Nemška policija je včeraj popoldne na frankfurtskem letališču aretirala 38-letnega Slovenca, ki je grozil policistom. Terminal 1 so morali izprazniti, na spletni strani piše nemška zvezna policija. 

Nemška policija je včeraj okoli 17.15 38-letnika obravnavala, ker ni nosil zaščitne maske. Moški se je odzval agresivno. “Vse vas bom pobil, “Allahu akbar” (Alah je velik,” je vpil. Z njim je bila tudi soproga, policija išče še tretjo osebo, ki naj bi bila z njima in naj bi bil oborožen.

Prijeti moški je skušal pobegniti, a so ga policisti obvladali, je nemška policija zapisala na svoji spletni strani. Ko je skušal pobegniti, prtljage ni vzel s seboj. Zaradi tega so izpraznili terminal 1. V prtljagi ni bilo ničesar nevarnega, so ugotovili policisti, so sporočili.

Slovenskega državljana, ki je bil policiji znan že od prej, so aretirali. Preiskujejo ga zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja nemška zvezna policija.

Glede na dodatne informacije, je šlo za našega državljana, ki stalno biva v Nemčiji in je tam pred tremi leti že bil v kazenskem postopku, odpeljali so ga na psihiatrijo.

Letališka policija je sicer ob skoraj istem času prejela tudi informacijo, da je na območju terminala 1 oborožen moški. Tu naj bi šlo za tretjo osebo, ki naj bi bila s parom. Zaradi možnosti, da bi bila lahko dogodka povezana, so razširili zavarovano območje.

Okoli 20. ure so izključili možnost, da bi bil moški na terminalu. Tako so lahko letališče in železniško postajo, ki so jo zaprli zaradi domnevnega oboroženega moškega, znova odprli. Preiskava dogodka, ki se osredotoča na tega moškega, še traja. Priče so povedale, da je imel v rokah orožje, česar doslej policija še ni mogla potrditi.

M. D.