Zadarski list poroča, da Novomeščana Roberta Rotarja ni več

Zadarski list je pozno sinoči objavil, da je umrl Robert Rotar. Zapisali so, da je dva dni po tem, ko so ga privedli v preiskovalni zapor v Zadru, umrl na poti do zadrske bolnišnice. Včeraj mu naj bi najprej postalo slabo v celici zadrskega zapora, padel je in si pri tem poškodoval glavo. Na pomoč so mu priskočili sojetniki, ki so skušali krvavitev zaustaviti, nato pa so ga pazniki reanimirali do prihoda nujne zdravniške pomoči. Uspelo jim je celo vzpostaviti stik z njim, vendar pa je nato na poti do bolnišnice izgubil boj za življenje. Rotar naj bi po poročanju zadrskega medija imel sicer že nekaj časa zdravstvene težave. Točni podatki o Rotarjevi smrti bodo znani po obdukciji, ki jo bodo naredili jutri, v ponedeljek. Robert Rotar je bil star 47 let.

Prispevek je objavljen tukaj: zadarskilist.h

Robert Rotar je bil Novomeščan, znan lastnik podjetja Mirage, ki je zdaj v stečaju. V podjetju so tiskali avtomobilske nalepke. Zdaj zadrski mediji poročajo, da naj bi imel stalno prebivališče na območju Zadra.

Pred časom pa smo že poročali, da so ga tamkajšnji preiskovalci zaslišali in nato očitno tudi priprli zaradi najdbe v več milijonov kun vredni vili v kraju Diklo pri Zadru. Zaradi Rotarjevih finančnih težav so vilo prodali na dražbi, nato pa so v njej našli stroje in naprave za tiskanje denarja, vzorce za osebne listine različnih držav in material, ki se uporablja za tiskanje in izdelavo vsega tega. Na podlagi najdbe so ga nato osumili nabave, posedovanja, prodaje in uporabe sredstev za ponarejanje denarja in uradnih listin.

Prispevek o težavah podjetja Mirage smo objavili tukaj: Lastnik podjetja Mirage v težavah