Za dva avtobusa prijetih

Fotografija je simbolična.

Ob koncu tega tedna (od petka, do danes zjutraj) so slovenski policisti obravnavali 119 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo s Hrvaško. Največ so jih obravnavali na območju Policijske uprave (PU) Koper, kar 62, od tega so jih 20 v Slovenijo vrnili iz italijanske strani.

PU Novo mesto: Prijeli 27 migrantov

Na območjih Tanče Gore, Preloke, Starega trga ob Kolpi (vse občina Črnomelj) in kraja Dobe (Brežice), so izsledili in prijeli 20 migrantov.

Ti so se izrekli za državljane Maroka (12), Pakistana (3), Bangladeša (2), Palestine (1) in Alžirije (1). Policijski postopki s prijetimi še niso končani.

Na mejnem prehodu Obrežje so dodatno v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak in tovornem vozilu registrskih oznak Severne  Makedonije izsledili 7 državljanov Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 30 migrantov

Migrante so prijeli v Kočevski Reki, Uncu, Želimljah, Vidmu, Črni vasi in Ljubljani. Prijeti so se izrekli za državljane Sirije, Maroka in Alžirije), postopki s prijetimi še potekajo.

PU Koper: Prijeli 42 migrantov, še 20 so jih vrnili iz Italije

Skupno so obravnavali 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so italijanski varnostni organi vrnili 20 oseb, ostalih 42 oseb pa so obravnavali na različnih enotah PU Koper.
Tako so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali 19 oseb, PP Kozina 15 oseb, PP Koper 7 oseb in PPIU Koper 1 osebo.
Obravnavane osebe po državljanstvih: Afganistan (33), Pakistan (14), Nepal (7), Maroko (5), Kosovo (1), Sirija (1) in Turčija (1).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ob koncu tedna zaenkrat ne poročajo.

C. R.

novo staro popularno
Veteran

Vse več bo nasilja, ropov, posilstev, ubijanja in napadov s strani muslimanskih nasilnih migrantov na avtohtone prebivalce Evrope in Slovenije.Policist Damir Golobič, bil ubit s strani muslimana migranta, posilstvo dveh študentk v Ljubljani s Strani muslimanov migrantov, ropanje hiš, razbijanje razpel s Kristusom, ugrabitev gospoda Moravca. Ti vsi muslimani nasilni migranti so kriminalci, borci ISISA, Ki samo čakajo na ukaz za delovanje v Sloveniji in Evropi z terorističnimi akcijami. Vse to zagovarjajo nevladne organizacije, skupaj z levosredinskimi somišljeniki. Italija nam vrača migrante in se samo kopičijo v Sloveniji, to so muslimani nasilni migranti, LENUHI. NAŠ delavec s 40 LET DELOVNE… Preberite več »

Jože

Fajonovi novi volilci