Za dostojne in pravične pokojnine: Inštitut 1. oktober objavil statut, poslovnik in program nastajajoče stranke

(vir: arhiv)

Inštitut 1. oktober je na svoji spletni strani https://drustvo1oktober.si/objavilo statut, poslovnik ustanovnega kongresa in program nastajajoče stranke, kot je bilo to javno odločeno na 8. vseslovenskem protestnem shodu. Namen inštituta oz. nastajajoče stranke je boj za dostojne in pravične pokojnine.

V društvu vabijo upokojence, delavce, mlade in vse državljane Republike Slovenije, da se jim pridružijo v javni obravnavi vseh treh dokumentov, jih dopolnjujejo, predlagajo in izpopolnijo.

Na poseben e-mail [email protected] bodo do 15. decembra 2023 sprejemali mnenja, jih preučili in dopolnili predlagano. Po tem datumu spremembe aktov ne bodo več mogoče.

Hkrati vabijo, da posredujete predloge kandidatov za funkcije stranke:

  • predsednika,
  • člane Izvršilnega odbora,
  • člane nadzornega sveta in delegate, ki bodo o predlogih glasovali na izredni seji pred kongresom v skladu s statutom.

Tudi te predloge pošljite na [email protected] do 15. decembra 2023. Po tem datumu predloge ne bo možno posredovati.

V društvu poudarjajo, da si želijo javnega, plodnega in konstruktivnega sodelovanja. Kongres bo v januarju, poleg 80 delegatov iz občinskih odborov, ki bodo z glasovanjem potrdili dokumente in funkcionarje, bo vabljenih še 250 so-ustanoviteljev stranke. Po Zakonu o ustanovitvi stranke mora svojo pobudo na Upravnih enotah overiti vsaj 200 polnoletnih državljanov Slovenije. Obrazec je objavljen  na spletni strani društva.

“Bodite naši soustanovitelji, prvih 250 bomo povabili na kongres stranke. Skratka, zdaj gre zares, sodelujte in odločajte o prihodnosti države in nas samih,” dodajajo v vodstvu društva, ki ga vodi Pavel Rupar.

V nadaljevanju objavljamo spletne povezave za predloge ustavnovnih članov, do statuta, programa in poslovnika stranke:

A. L.