Vstopnice za bazene v Ljubljani dražje kot na Dunaju

Kot vse kaže, določeni krogi v Ljubljani zelo dobro služijo z vstopnicami za bazene. Cene kopanja na bazenih v Ljubljani so namreč višje kot celo na Dunaju.

 

Na kopališču Kodeljevo, s katerim upravlja Šport Ljubljana, ki ga obvladujejo ljudje Zorana Jankovića, celodnevna karta za kopanje za odraslega med tednom stane 9,5 evra, za otroke do 14. leta 6,5 evra, družinska karta pa je 24 evrov. Ob koncu tedna so cene seveda še višje. Celodnevna vstopnica za odrasle stane 11 evrov, za otroke 7,5 evra in za družino 24 evrov.

Precej nižje cene imajo na javnih kopališčih na Dunaju. Tam celodnevna karta za odraslega stane 7 evrov, za otroka do 14. leta 2,9 evra, družinska karta pa je 8,3 evra.

Medtem ko so na Dunaju cene javnih kopališč očitno prilagojene tako, da so dostopne čim širšemu krogu ljudi, pa očitno v Ljubljani s kopališči nekdo zelo dobro služi.

S kopališčem Kodeljevo sicer, kot rečeno, upravlja Šport Ljubljana, ki ga vodi kandidatka za poslanko na listi Jankovićeve Pozitivne Slovenije Tatjana Polajnar. Tudi svet zavoda obvladujejo ljudje, tako ali drugače povezani z Jankovićem in občino. V njem na primer sedi še ena kandidatka Jankovićeve Pozitivne Slovenije na volitvah za parlament, Marta Bon.

 

A. V.