Neurje: Zalivalo kleti, poškodovan drog električne napeljave

Neurje, 5. julij 2023, popoldan (vir: neurje.si)

Včerajšnje popoldansko neurje se na srečo ni razvilo v kaj hujšega, s spletne strani Urada RS za zaščito pa je razvidno, da so gasilci posredovali v Kočevju, Dobrepolju, Metliki in Šentjerneju.

 

V Kočevju so gasilci posredovali v štirih primerih. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

V Dobrepolju so gasilci posredovali v treh primerih, aktivirali so dva prostovoljna teritorialna gasilska društva. O poškodovanih in številu poškodb ne poročajo.

V Metliki je ob 15.44  pri naselju Brezovica veter poškodoval drog električne napeljave. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektra Ljubljana.

V Šentjerneju je 15.34 v naselju Loka meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Stara vas-Loka so izčrpali vodo ter pomagali pri čiščenju prostorov.

Najhujše je bilo včeraj na območju Ilirske Bistrice, na območju Idrije.

Vremenska napoved

Danes bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Na zahodu ni izključena kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Jutri bo večinoma sončno, v gorskem svetu lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 24 do 30 °C.

Obeti: V soboto in nedeljo bo pretežno jasno. Dnevne temperature bodo povečini presegle 30 °C.

Vremenska slika: Ciklon nad južno Skandinavijo slabi. Nad srednjo Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad naše kraje od severovzhoda priteka hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, ob Jadranu tudi nevihtami. Ob severnem Jadranu bo zapihala burja.

Jutri bo pretežno jasno, v Alpskem svetu bodo popoldne še nastajale posamezne plohe. Burja ob severnem Jadranu bo do večera ponehala.

Tako je bilo včeraj popoldne:

A. L.